lauantai 17. lokakuuta 2015

Valoa pimeyteen

Käytiin tänään nauttimassa viimeisistä ihanista aurinkoisista syysilmoista ja paisteltiin makkarat Valkeajärven laavulla. Paikan valintaan vaikutti erityisesti helppokulkuisuus, koska autolla pääsee suoraan laavulle. Ison mahan kanssa ei enää kovin kauas uskalla lähteä. Mutta onhan järvenrantalaavu muutoinkin kiva syyspäivän viettoon :) Mimokin päätti vielä heittää talviturkkinsa, ja molahti veteen. Harmi, ettei laavuretkelle lähteny kameraa mukaan. Oli kyllä mielettömän kaunis ilma, ja viimeisiksi kauniiksi syyshetkiksi saattaa jäädäkin, mikäli on säätiedotteita uskominen.

Illasta sain jo "kauan" odottamani jouluvalot parvekkeelle. Näitähän ei ole mikään kiva kuvailla, koska tunnelmaa ei millään saa talteen.


Syyskukkia en tänä syksynä saanut parvekkeelle. Se on se kuuluisa Saamattomuus syynä. Kuulema enää ei täällä Mikkelissä ainakaan ole edes saataville. Katsotaan, jos kuitenkin jostain vielä vastaan tulisi. Tai sitten mennään tällä tänä vuonna.


Olen rakastunut tuohon viime talvena ostamaani Led-kynttilään. Sen saa toimimaan hämärätunnistimella, eli meillä on parvekkeella aina iltaisin kynttilä päällä. Oikeaa kynttilää ei muistaisi kuitenkaan näin tiheästi käydä laittamassa palamaan. Ja tuo ei häviä ulkonäöltään oikealle mitenkään. Sisätiloissa Led-kynttilät on ehdoton ei, mutta ulkona sillä ei ole niin väliä. Luonnolliselta näyttää.

Kesän yli säilyi myös viime talvena tehty suolamarmoroitu lasipurkki. Purkki on Riihimäen lasia ja semi-isoa tilavuudeltaan (en nyt yhtään muista paljonkohan). Tässä poltan tavallista kynttilää, ja pelkään koko ajan, että lasi räjähtää. Niinpä ei tule paljoa poltettua. Jos tähänkin ostaisi suosiolla tuon ledin....

1 kommentti:

  1. Kauniin näköistä! Led valot on kyllä hyvä keksintö. Minulla on myös muutama led kynttilä.
    Olemme käyttäneet niitä halloween juhlissa.

    VastaaPoista

Jätä käynnistäsi merkki