perjantai 6. joulukuuta 2013

Joulupullaa ja jouluinen Kenkävero



Vanilja-valkosuklaa -pullia

Pulla taikina tehty tällä ohjeella.

Täytteeksi valmistin valmiista jauheesta vaniljakastikkeen (vähemmän nestettä kuin ohjeessa, niin tulee paksumpaa). Taisi olla BlåBandin se mitä ite käytin.

Kauli puolet pullataikinasta levyksi. Levitä huoneenlämpöistä voita taikinan pinnalle. Sen jälkeen levitä puolet vaniljakastikkeesta ja lopuksi raasta päälle n. 30-40g valkosuklaasta. Keri taikina rullalle ja leikkaa haluamasi kokoisiksi palasiksi. Itse tein isoja pullia (puolikkaasta taikinasta 13 pullaa) :) Nostele rullat vuokiin, voitele munalla ja paista 200 asteessa.

Sulata pieni määrä valkosuklaata pakastepussin sisällä mikrossa. Leikkaa pussista kulma auki ja pursota pullien päälle. Nam!


Tee toisesta taikina puoliskosta samanmoinen, tai itse tein elämäni ensimmäisen pullakranssin!

Herkku pullakranssi


Puolikas pullataikina oli erittäin riittävä tähän hommaan. 

Kauli taikina levyksi. Levitä päälle voita, puolet vaniljakastikkeesta ja raasta päälle 30-40g valkosuklaata. Lisää vielä muutama ruokalusikallinen leivontakaakaota siivilän läpi ripotellen. Kääri rullalle. 

Muotoile taikinarulla leivinpaperin päällä ympyrän muotoiseksi kranssiksi. Leikkaa parin sentin välein viiltoja kranssiin, kuitenkin niin että taikina jää pohjasta vielä yhtenäiseksi. Taivuta siivut vuotonperään aina erisuuntiin. Voitele kranssi munalla ja paista 200 asteessa. Koristele :) 


Lähdimme eilen iltamyöhään vielä retkelle Kenkäveroon, jossa oli jouluisat yömyyjäiset. Ihana tunnelma! Ihana vanha pappilamiljöö! Ja ennen kaikkea ihana seura :) 




Pitäs todellakin käydä korjauttamassa se järkkäri... :(


Matka taittui mukavasti edellisenä päivänä ostetulla potkurilla :)


Ja eväät kulki vanhassa mehtärepussa mukana :) 


Eväänä tietenkin tuoretta pullaa sekä itsetehtyä punaviiniglögiä. Nam! Pakkasessa maistui tujumpikin glögi hyvälle :) ja saimme paljon kateellisia kommentteja, kun nuotion ääressä eväitä mussuteltiin... Ja tämä kätevä emäntä oli ylpeä itsestään :) 

2 kommenttia:

  1. Oi, Kenkävero on kyllä niin kaunis, kävin siellä kesällä ensimmäistä kertaa ohikulkumatkalla. Voi kun olis lähempänä, että pääsis tunnelmoimaan jouluakin sinne :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensimmäistä kertaa itsekkin asun näin potkuttelumatkan päässä Kenkäverosta :) ja on kyllä kaunis paikka kesälläkin :)

      Poista

Jätä käynnistäsi merkki