torstai 26. joulukuuta 2013

Kettu juoksi yli järven

Mietin mikä on huonoin joululaulu. Se löytyy otsikosta :D Joulublogimme on ollut tämän itse H-hetken hiljainen. Ehkä siitäkin syystä, että ollaan jaksettu keskittyä olennaiseen. Eli itse juhlimiseen :)  

Ajattelin kirjoittaa nopean tiivistelmän joulustamme... Lähinnä meille ensi vuotta varten, ettei tarvii arpoa ja muistella niin paljoa :) 

Tänä vuonna kotiuduttiin Äitin kotiin neljä päivää ennen aattoa joulun viettoon. Joulukuusivarkaissa käytiin tänä vuonna "ehkä omilla mailla", koska oma kuusitaimikkomme oli kokenut kovia keväällä. Katsotaan onko taimikko lopullisesti pilalla, vai onkohan jo ensi jouluna tilanne toinen.

Viimeisillä jouluostoksilla kävimme paria päivää ennen aattoa kaupungissa, josta nappasimme viimeiset joululahjat matkaan. Ja päästiin testaamaan uusi Murunenkin :) 



Joululahjatoiveina oli tänä vuonna meillä kaikilla se, ettei tulisi mitään turhaa "krääsää". Ainakin itselläni ja äitillä on sellainen vaihe nyt meneillään, ettei mitään turhaa tarvitsisi pyöriä nurkissa.  Tämän vuoksi joululahjat olivat tänä vuonna pitkälti lahjakorttimuodosss, jolloin jokainen voi käydä ostamassa juuri sitä mitä tarvii. Tylsää joo, mut allekirjoittanut on ainakin tyytyväinen :) 

Jouluruuista sanottakoot se, että tein hyvän kastikkeen kinkulle. Se kannattaa tehä ens vuonnakin (ohje löytyy täältä: http://www.snellman.fi/fi/blogi/tommi/joulukinkun-kastike-ja-lisukkeet). Ja jälkkärikakuksi leivoin Kinuskikissan ohjeelle Puolukka-kinuski -juustokakun. Tarjolla oli myös äitin leipoma perinnetaatelikakku. Yhdessä leivottiin myös kanelipullaa ja pumpernikkeleitä. Normijoulupullamme jäi tältä vuodelta väliin, kun unohdimme vaniljakastikkeen kauppaan. 

Muuten joulunaika kului normaalisti kotona oleskellessa, elokuvia katsoessa, neuloessa ja lukiessa.

Ulkona tosiaan plussan puolella keli, tiet jäällä ja vettä sataa... Tarttisi luistimet, että pääsis liikkeelle :( Mut aattona oli vielä kuitenkin lunta ja pari miinusastetta, niin riitti minulle :) eipä juokse kettu tänä vuonna järvellä....

Kohta olisi edessä paluu arkeen, mutta vielä hetki nautitaan :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä käynnistäsi merkki