sunnuntai 30. marraskuuta 2014

1. adventti

Tänään vietettiin 1. adventtisunnuntaita.


Jo perinteeksi (;D) muodostunut riisipiirakoiden leivonta ajoitettiin tälle viikonlopulle, jotta ei jäisi viime tippaan. 


Henna hoiti rypytykset :D eikä hommaa vaikeuttanut yhtään minun kaulitsemiseni :D 
Piirakoita varten keitettiin kahden litran puuro ja taikinaakin kaksinkertainen määrä. Puuro kuitenkin loppui reilusti ennen taikinaa. Niinpä pistin lopun pakkaseen. Katotaan saako sitä elvytettyä vielä ennen joulua...

Ylempään kuvaan vielä kommenttina, että mitkä huikeat kirpparilöydöt! Kaksi ensimmäistä löyty Kajaanista 1€:n yhteishintaan ja toiset kaksi Mikkelistä 6€:n yhteishintaan. Nää on ihanat. Ja muutoinkin nyt on löytyny vaikka mitä ihania joulukirpparilöytöjä mm. tämä: 





torstai 27. marraskuuta 2014

Sytykeruusuja

Huomenna menemme 'työporukalla' yhden työkaverin ns. pikkujoulutupareille. Tiedän hänen muuttopuuhissa hävittäneen kippoa ja kuppia jotenka olin sitä mieltä ettei mitään uusia pölynkerääjiä. Itse tykkään tällä hetkellä omia kaappejani tyhjennellä turhasta ja jos minua haluttaisiin muistaa niin toivoisin jotain oikeaa käyttöjuttua.
Niinpä tein sytykeruusuja koska hänellä on takka ja leivinuuni... kaunista ja hyödyllistä. Viime joulun aikaan tuntui jopa kirosanalle sytykeruusu kun FB:n ryhmät oli täynnä näitä tekeleitä. Mutta tässä kuitenkin minun omat... sain näistä punaisempia kun varastostani löysin punaista kynttilän värjäysjauhetta.
Pakkasin ruusut pieneen koriin (30kpl:tta) ja koristelin tulitikkurasian mukaan.


Näistä jollei kaveri tykkää voi hän huoleti nakata ne uuniin...ja vaikka tykkäisikin niin uuniin vaan.
Tämä onkin joulun 2014 ensimmäinen joulumuistaminen.

Joulukalenteri

Mikkelin tonttutyttöjen värkkäämä joulukalenteri odottaa maanantaiaamua


sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Joulukorttipajailua (katso omalla vastuulla...jos luulet saavasi minulta kortin)

Tänään teimme siskoni kanssa yhdessä joulukortteja. Mikäs sen mukavampi tapa tehdä joulukortteja kuin kuunnella joululaujuja,juoda glögiä ja nauttia hyvästä seurasta. 

Sekasotkun keskellä kuitenkin sain valmiiksi joulukorttini. Tällästä tänä vuonna 

Miltä joulu tuoksuu?

Se tuoksuu juuri tältä. Tältä mikä meillä tulee heti ovella vastaan. Voi tätä ihanuutta ❤

Tein toissapäivänä piparkakkutaikinan Hellapoliisin ohjeella. Oli muuten ensimmäinen kerta kun tein ite taikinan :) Kaapista löytyi heti kaikki ainekset valmiina, tosin siirappi oli vaaleaa, mutteihän se haittaa.

Eilen piti leipoa, mutta innostuttiinkin siivoomaan ja sen jälkeen askartelemaan. 


Nyt uunissa käy kuhina ja asunto tuoksuu... Oisko taivaalliselta?

perjantai 21. marraskuuta 2014

Joulupannukakku ja joulukellot

Eilen askartelin ensimmäiset joululahjat valmiiksi. Niistä lisää täällä oman kässäblogini takana.


Eilen piti joulutunnelmaa hakea askarrellessa glögistä ja joulumusiikista.
Inspiraation iskemänä päätettiin leipoo illaksi pannukakku. Kun alkoi taikina olla kasassa, tuli huikee idis maustaa se jouluiseksi. 

Ja siitä tuli niiiiiin herkkuhyvää! Ei ees kuvaa keretty ottaa ;) mut jaan ohjeen nyt kuitenkin. Täähän periaatteessa toimii millä ohjeella vaan kunhan laittaa mausteet sekaan. Varoitus! Tää meidän ohje ei oo terveellisemmästä päästä :D 

Joulupannukakku

4dl vehnäjauhoja
1,5dl sokeria
1tl leivinjauhetta
1tl suolaa
1tl vaniljasokeria
2dl vanilla (siis vaniljakastiketta)
6dl maitoa
2 munaa
n.100g sulatettua  rasvaa
Mausteeksi mielen mukaan kardemummaa, kanelia sekä neilikkaa. (Tai muita joulumaisteita)

Aineet sekasin ja pellille. Paista uunissa 200-225 asteessa n. 30min. 
Kun otat pannarin uunista, ripottele päälle vielä sokeria ja laita jälkilämmölle hetkeksi uuniin. Sokeri karamellisoituu kivasti päälle. 
Namskis! :P

torstai 20. marraskuuta 2014

Raskasta joulua 🎶


Käytiin eilen kuuntelemassa Raskasta joulua -konsertti Mikaelissa. Oli aivan mahtava!
Mikkelissä esiintymässä oli mm. Parviainen, Ahola ja Hietala.

Marco Hietala

Jarkko Ahola

Ahola ja Hietala tulkitsemassa Ave Mariaa
 
Valitettavasti kamerallani ei saanut parempia kuvia. 

Joulufiilif alkoi kytemään ja tästä on hyvä alkaa pikkuhiljaa touhuamaan ja valmistautumaan jouluun🎄


tiistai 18. marraskuuta 2014

Vuosien projekti..

Toissa viikonloppuna hiljennyin jatkamaan jo useamman vuoden projektiani eli jouluikonin maalausta.Viikonloppukurssille lähdettiin tästä viime syksynä jäädystä tilanteesta:
Paljon ei kerenny kahdessa päivässä...aikani meni enkeleiden siipipiperryksessä...vielä kuitenkin ennen joulua yksi maalausviikonloppu.Tosin ei tämä täksi jouluksikaan valmistu.

perjantai 7. marraskuuta 2014

Lunta ❤

Mikkelikin peittyi viime yönä valkeaan. Olihan sitä jo odotettu. 
Vaikkei ihan Kainuun lumimyräkkää päihitettykkään, niin saatiin kuitenkin roimasti heti ensi kättelyssä lunta :) mulle passaa. 

Se kummasti tuo lumi tuo joulufiilistä. Nappasin Hennan matkaan ja käytiin kaupoilla vähän joulufiilistelemässä. Ja käytiin korkkaamassa ravintolaglögi-kausi (kotona oon jo parisen litraa kerenny vetää). Jouluiset glögit oli terästetty puolukkaliköörillä. Suosittelen! Sopi kerrassaan hyvin. Niinku näkee niin kuvaa ei ees kerenny ottaa :D 


Lumikuvatkin tajusin napata vasta glögin jälkeen. Keskustassa, missä lämmitetyt kadut. Mut edes jotain todistisaineistoa, että lunta on tullu :) 



Saako jo käydä hakee joululaatikon varastosta? 

lauantai 1. marraskuuta 2014

Lasikoristeita

Viime jouluna väkersin ensimmäisen kerran lasiputkista himmelityyppisiä koristeita.Tein kaksi isoa tähteä ja kolmas jäi kesken kun helmilanka loppui.Nyt uutta lankaa on ja tähti odottelee tulemistaan. Oulun kädentaitomessuilta sain ostettua helmilankaa ja mukaan tarttui pari uutta pakettia..Tänään iltani iloksi kun katselin tallennettua Vain elämää syntyi kaksi joulukuusen koristetta mukavasti Paula Koivuniemen biisien tahdissa.Vaikka kuusen koristeita ovatkin uskon näiden paikan olevan jossain muualla...


Pyhäinmiestenpäivä


Pyhäinmiestenpäivän iltana käytiin katsastamassa Mikkelin hautausmaat iltakävelyllä. Pikkupakkanen, pimeä ilta ja kynttilämeri ❤ kyllä sitä mieli vaan kummasti rauhottuu 


Pyhän kunniaksi tehtiin über-kokkailut. Tai minä neuloin sohvalla ja katoin Gilmoren tyttöjä sillä aikaa, kun ruokaa loihdittiin :) sadonkorjuujuhlan eli kekrin kunniaksi tein itse kuitenkin jälkkäriksi vispipuuroa äitin keittämästä puolukkamehusta :) 

Niin ja saunan jälkeen korkattiin ensimmäin JOULUOMENA-limppari :) 

Rauhaisaa pyhäinmiestenpäivää ❤